De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pad Thai met scampi's

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Glasnoedels Glasnoedels250 g g
Lente-uitjes Lente-ui1 bosjes bosje
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Cashewnoten Cashewnoten100 g g
Limoenen Limoen1
Suiker Suiker2 el el
Sojasaus Sojasaus8 el el
Cayennepeper Cayennepeper
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
scampi's scampi20
Eieren Ei2
Sojascheuten Sojascheuten250 g g
Koriander Koriander

Pad Thai met scampi's

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(269)

Bereiding

  1. Overgiet de glasnoedels met kokend water en laat 5 minuten weken.
  2. Snijd de lente-ui in stukjes, plet de knoflook en hak de cashewnoten grof.
  3. Meng in een sauspannetje het limoensap en de suiker met de sojasaus en een snufje cayennepeper. Verwarm kort, tot de suiker opgelost is.
  4. Verwarm een scheutje olie in een wok op een hoog vuur en roerbak de lente-ui 1 minuut. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 minuut verder. Voeg de glasnoedels samen met een scheutje water toe en roerbak 3 minuten, of tot het water verdampt is. Voeg de helft van de saus toe en roerbak nog 2 minuten verder. Haal de noedels uit de wok en houd ze warm.
  5. Voeg opnieuw een scheutje olie toe aan de pan en wok de scampi’s gaar. Duw ze een beetje opzij en breek de eitjes in de wok. Roerbak tot de eitjes gestold zijn. Voeg nu de sojascheuten toe samen met de overgebleven saus, meng goed dooreen. Roerbak 2 minuten verder en meng dan de noedels onder het geheel. Laat kort even doorwarmen.
  6. Serveer met verse koriander en de gehakte cashewnoten .