De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Paella met kreeft en gegrilde paprikasalade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Olijfolie Olijfolie
Uien Ui
(fijngesneden)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(fijngesneden )
3
Rode paprika's Rode paprika
(in reepjes)
1
Rijst Rijst350 g g
Ham Ham
(iberico)
125 g g
Kipfilets Kipfilet
(in blokjes )
2
Kippenbouillon Kippenbouillon1,25 l l
Witte wijn Witte wijn100 ml ml
Frutti di mare alle olio Frutti di mare alle olio300 g g
Kreeften Kreeft
(voorgekookt)
2
ASC gekookte garnalen 60/80 ASC gekookte garnalen 60/80300 g g
Tomaten Tomaat
(in 8 partjes )
2
Gele paprika's Gele paprika2
Rode paprika's Rode paprika2
Rode uien Rode ui1
Munt Munt2 takjes takje
Citroenen Citroen2
Peper Peper
Zout Zout
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
0,5 bosjes bosje

Paella met kreeft en gegrilde paprikasalade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:30 u.
(5)

Bereiding

  1. Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een grote pan of paellapan. Voeg ui, knoflook en in reepjes gesneden paprika toe en stoof een paar minuten aan.
  2. Voeg rijst, Ibericoham en kip toe en stoof weer een paar minuten aan. Roer de helft van de kippenbouillon samen met de wijn door het rijstmengsel. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 15 minuten sudderen en roer af en toe.
  3. Proef of de rijst gaar is. Indien niet, voeg er dan nog wat bouillon aan toe, roer alles goed door en laat verder sudderen. Is de rijst gaar, voeg dan zeevruchten, kreeft en tomaten toe. Dek de paella af met aluminiumfolie en laat nog 5 minuten garen.
  4. Snij de overige paprika’s in reepjes, leg ze op een ovenplaat en besprenkel met olijfolie. Gril de paprika’s gedurende 6 minuten en schep af en toe om. Snij ondertussen de rode ui in reepjes en hak de munt fijn. Meng de rode ui en munt onder de paprika’s en werk af met het sap van 1 citroen, peper en zout. Snij de andere citroen in partjes en serveer bij de paella.
  5. Bestrooi de paella voor het serveren met krulpeterselie.