De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Parelhoen met gebakken spruiten met aardappelen en spek

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tijm Tijm bosjes bosje
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 el el
Parelhoenen Parelhoen1
Sherry Sherry
(zoete)
400 ml ml
Azijn Azijn2 el el
Honing Honing1 el el
Runderbouillon Runderbouillon250 ml ml
Bruine suiker Bruine suiker2 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook12
Sjalotten Sjalot
(gepeld)
8
Peper Peper
Zout Zout

Voor het bijgerecht

Spruitjes Spruitjes
(gehalveerd)
400 g g
Gerookt spek Gerookt spek200 g g
Aardappelen Aardappel
(geschild, in blokjes)
500 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Olijfolie Olijfolie
Nootmuskaat Nootmuskaat
Peper Peper
Zout Zout

Parelhoen met gebakken spruiten met aardappelen en spek

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:40 u.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bind de tijm rond de parelhoen en kruid met de oregano, peper en zout. Doe de sherry, azijn, bouillon, suiker, honing, knoflook en sjalotten in een ovenschaal en leg er de parelhoen op. Zet 30 minuten in de oven. Bedruip regelmatig met het braadvocht. Dek af met aluminiumfolie en zet nog eens 40 minuten in de oven.
  3. Kook de spruiten en aardappelen ondertussen beetgaar in licht gezouten water.
  4. Bak het spek goudbruin in een pan zonder vetstof. Doe er de sjalot en knoflook bij en bak glazig. Voeg de aardappelen en spruitjes toe en roerbak ze goudbruin. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Haal de parelhoen uit de oven en laat nog 10 minuten rusten. Serveer met het braadvocht en de gebakken groenten met spek.