« Terug

Parelhoen met gebakken spruiten met aardappelen en spek

Wild

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

100 min.
Bereidingstijd
Niveau
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 100 min.
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bind de tijm rond de parelhoen en kruid met de oregano, peper en zout. Doe de sherry, azijn, bouillon, suiker, honing, knoflook en sjalotten in een ovenschaal en leg er de parelhoen op. Zet 30 minuten in de oven. Bedruip regelmatig met het braadvocht. Dek af met aluminiumfolie en zet nog eens 40 minuten in de oven.
  3. Kook de spruiten en aardappelen ondertussen beetgaar in licht gezouten water.
  4. Bak het spek goudbruin in een pan zonder vetstof. Doe er de sjalot en knoflook bij en bak glazig. Voeg de aardappelen en spruitjes toe en roerbak ze goudbruin. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Haal de parelhoen uit de oven en laat nog 10 minuten rusten. Serveer met het braadvocht en de gebakken groenten met spek.