Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tijm Tijm | bosjes bosje | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 el el | |
Parelhoenen Parelhoen | 1 | |
Sherry
Sherry (zoete) | 400 ml ml | |
Azijn Azijn | 2 el el | |
Honing Honing | 1 el el | |
Runderbouillon Runderbouillon | 250 ml ml | |
Bruine suiker Bruine suiker | 2 el el | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 12 | |
Sjalotten
Sjalot (gepeld) | 8 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor het bijgerecht
Spruitjes
Spruitjes (gehalveerd) | 400 g g | |
Gerookt spek Gerookt spek | 200 g g | |
Aardappelen
Aardappel (geschild, in blokjes) | 500 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listParelhoen met gebakken spruiten met aardappelen en spek
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bind de tijm rond de parelhoen en kruid met de oregano, peper en zout. Doe de sherry, azijn, bouillon, suiker, honing, knoflook en sjalotten in een ovenschaal en leg er de parelhoen op. Zet 30 minuten in de oven. Bedruip regelmatig met het braadvocht. Dek af met aluminiumfolie en zet nog eens 40 minuten in de oven.
- Kook de spruiten en aardappelen ondertussen beetgaar in licht gezouten water.
- Bak het spek goudbruin in een pan zonder vetstof. Doe er de sjalot en knoflook bij en bak glazig. Voeg de aardappelen en spruitjes toe en roerbak ze goudbruin. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Haal de parelhoen uit de oven en laat nog 10 minuten rusten. Serveer met het braadvocht en de gebakken groenten met spek.