Keukentips

Taal

NL | FR
Boodschappenlijst Favoriete recepten Favorieten
« Terug

Parelhoen met pickles en gebakken bloemkool

Wild

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

40 min.
Bereidingstijd
Niveau
Parelhoen met pickles en gebakken bloemkool
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Bereiding

Kooktijd: 40 min.
Extra tijdsinformatie:

10 min. oven

  1. Warm de oven voor op 180 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats gedurende 20 à 25 minuten in de oven tot ze mooi geroosterd zijn.
  2. Snijd de filets van de parelhoen. Verhit de helft van de boter in een pan en bak er de filets  in aan. Haal uit de pan en gaar 10 minuten verder in de oven (leg ze eventueel op de bakplaat naast de bloemkool). Laat dan even rusten onder aluminiumfolie.
  3. Maak de picklessaus:
    Laat de fond en de pickles inkoken met wat tijmblaadjes. Werk af met de room en breng op smaak met peper.
  4. Kook de krieltjes gaar in lichtgezouten water.
  5. Serveer de versneden stukken parelhoen met de zachte picklessaus. Schik er de geroosterde bloemkool en de krieltjes bij. Werk af met wat bakvocht en tijmblaadjes.

TIP: De poten van de parelhoen kan je invriezen voor later. Het karkas kan je gebruiken om een lekkere gevogeltebouillon van te maken.