De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Parelhoen met wintergroenten, blauwschimmelkaas en luxepens

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parelhoenen Parelhoen1
Boter Boter100 g g
Knolselders Knolselder0,25
Pompoenen Pompoen1
Wortelen Wortel3
Krielaardappelen Krielaardappel850 g g
Wildfond Wildfond20 cl cl
Blauwschimmelkaas Blauwschimmelkaas50 g g
Luxepensen Luxepens2
Peper Peper
Zout Zout

Parelhoen met wintergroenten, blauwschimmelkaas en luxepens

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(6)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kruid de parelhoen met peper en zout en leg in een braadslee. Snij de boter in blokjes en verdeel bijna alle boter over de parelhoen. Bak de parelhoen 45 minuten in de oven.
  3. Maak intussen de knolselder, pompoen en wortelen schoon en schik in een braadslee. Rooster de groenten in de oven. Bak ook de krielaardappelen in de oven.
  4. Warm de wildfond op en roer er de blauwschimmelkaas onder. Bak de luxepensen op een matig vuur in de rest van de boter.
  5. Versnij de parelhoen en serveer met de gebakken groenten en krielaardappelen, de kaassaus en luxepensen.

TIP: Dit hoofdgerecht maakt deel uit van een selectie toprecepten waarmee je een heerlijk feestmenu kan samenstellen. Ontdek hier de andere gerechten uit onze selectie en vervolledig je menu!

ONZE WIJNTIP: Antoine Borget Côte-Rôtie AOP, 2012