« Terug

Pasta met scampi's en courgette

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 min.
Bereidingstijd
Niveau
Pasta met scampi's en courgette
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 30 min.

Dit recept is geschikt voor 4 personen en 1 baby. Dat betekent dat je tijdens de bereiding van het gerecht een portie apart kan verwerken tot een papje voor de baby, en tegelijk een volwaardig gerecht op tafel kan zetten voor de anderen. Zo maak je voor iedereen snel een gerecht klaar zonder extra ingrediënten!

  1. Kook de pasta zoals op de verpakking.
  2. Laat de scampi’s ontdooien in koud water. Was en snijd de courgette in halve maantjes van 1 cm. Snijd de zwarte olijven middendoor. Was en rasp de schil van de citroen.
  3. Bak de scampi’s kort in een pan met een paar eetlepels olijfolie op een hoog vuur en zet aan de kant. Bak de courgetteblokjes in de pan van de scampi’s gaar in opnieuw een paar eetlepels olijfolie en voeg aan de scampi’s toe.
  4. Giet de pasta af en meng er het citroensap onder samen met de overige olijfolie, de scampi’s en de courgetteblokjes.
  5. Haal een portie uit de pasta voor het babypapje en blend.
  6. Werk de pasta af met de citroenrasp en de zwarte olijven en kruid met peper en zout.