« Terug

Pasta met tomaten, zwarte olijven en spek

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

15 min.
Bereidingstijd
Niveau
Pasta met tomaten, zwarte olijven en spek
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 15 min.
  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Hou opzij.
  2. Bak de knoflook een minuutje aan in wat olijfolie en voeg de spekblokjes toe. Voeg, wanneer de spekblokjes bijna gaar is, de passata toe. Spoel het brikje met wat rode wijn (of water) en meng bij de saus. Breng op smaak met peper, zout en oregano en laat pruttelen.
  3. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Meng de pasta in de saus. Voeg de pijnboompitten en olijven toe.
  5. Serveer met vers geraspte grana padano.

Recept geïnspireerd door Sophie, Tomato Lover, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!