« Terug

Pastaschotel met herfstgroenten en gehaktballetjes

Herfst

Videorecept

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
Bereidingstijd
Niveau
Pastaschotel met herfstgroenten en gehaktballetjes
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 40 min.
  1. Snipper het sjalotje en meng samen met het paneermeel, de Parmezaanse kaas en het ei door het gehakt. Kruid met peper en zout en rol er balletjes van 3 cm doorsnede van. Bak ze in olijfolie rondom bruin. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
  2. Roerbak de groene kool in olijfolie 5 minuten. Schil en snij de pastinaak in blokjes. Snij de champignons in kwartjes. Bak de pastinaak in olijfolie beetgaar. Voeg de champignons toe en roerbak 2 minuten verder. Schenk er de passata bij en laat op een zacht vuur 5 minuten sudderen. Kruid met peper en zout. Leg er de gehaktballen in laat nog 2 minuten verder sudderen.
  3. Giet de pasta af en schep in een ovenschaal. Verdeel er de groene kool over, giet er de groentesaus met de gehaktballen over en bestrooi met de mozzarella. Zet 10 minuten onder de ovengrill tot de kaas mooi goudbruin is. Werk de schotel voor het serveren af met het basilicum.