Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Penne Penne | 300 g g | |
Pastinaken Pastinaak | 1 | |
Champignons Champignons | 250 g g | |
Groene kool
Groene kool (in fijne reepjes) | 200 g g | |
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | ||
Passata Passata | 700 ml ml | |
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 600 g g | |
Paneermeel Paneermeel | 3 el el | |
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | 100 g g | |
Mozzarella
Mozzarella (geraspt) | 50 g g | |
Eieren Ei | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPastaschotel met herfstgroenten en gehaktballetjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snipper het sjalotje en meng samen met het paneermeel, de Parmezaanse kaas en het ei door het gehakt. Kruid metpeper en zout en rol er balletjes van 3 cm doorsnede van. Bak ze in olijfolie rondom bruin. Kook de pasta beetgaar inlicht gezouten water.
- Roerbak de groene kool in olijfolie 5 minuten. Schil en snij de pastinaak in blokjes. Snij de champignons in kwartjes.Bak de pastinaak in olijfolie beetgaar. Voeg de champignons toe en roerbak 2 minuten verder. Schenk er de passata bij enlaat op een zacht vuur 5 minuten sudderen. Kruid met peper en zout. Leg er de gehaktballen in laat nog 2 minuten verder sudderen.
- Giet de pasta af en schep in een ovenschaal. Verdeel er de groene kool over, giet er de groentesaus met de gehaktballen over enbestrooi met de mozzarella. Zet 10 minuten onder de ovengrill tot de kaas mooi goudbruin is.Werk de schotel voor het serveren af met het basilicum.