« Terug

Pittige wortelsoep met krokante kaasballetjes

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
Bereidingstijd
Niveau
Pittige wortelsoep met krokante kaasballetjes
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 60 min.

Karen en Joke van foodblog bon appelire: "Maartje Wortel is een fenomenale Nederlandse schrijfster. In de verhalenbundel ‘Dit is jouw huis’ registreert ze op eigenwijze manier merkwaardige gebeurtenissen. Iemand die een zwijgend kind in haar achtertuin vindt. Een antwoordapparaat waarop iemand altijd dezelfde tekst inspreekt. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om iemands achternaam als inspiratie te gebruiken, maar we doen het tóch. Een pittige wortelsoepje met krokante kaasballetjes, daar zijn ze in Holland ook niet vies van."

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortels en snij ze in stukken. Leg er de teentjes knoflook bij. Schenk er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Rooster de wortels met de knoflook in de oven, ongeveer een halfuurtje. Hussel af en toe door elkaar.
  2. Snipper de ui fijn en stoof aan in wat olijfolie. Doe er de geroosterde wortels bij, samen met de fijngesneden paprika en de tomatenblokjes. Schenk water bij de groenten tot ze onder zijn. Los er de bouillonblokjes in op. Breng aan de kook. Kruid met peper, zout en de cayennepeper. Laat een kwartiertje sudderen.
  3. Dep de mozzarellaballetjes droog. Leg ze een halfuurtje in de koelkast op keukenpapier zodat ze al hun vocht verliezen. Mix ondertussen de soep en kruid naar smaak bij met cayennepeper.
  4. Kruid het paneermeel met peper en zout. Klop de eieren los. Haal de mozzarellaballetjes eerst door de bloem, daarna door de eieren, en dan door het paneermeel. Doe dit twee keer en secuur, zodat het balletje een mooi korstje heeft.
  5. Verwarm de frituurpan op 150 °C en frituur de balletjes, niet te veel tegelijkertijd, tot ze goudbruin zijn. Rijg ze op een prikker en serveer bij de soep. Werk de soep af met de basilicum.

Recept geïnspireerd door Karen & Joke, Tasty Storytellers, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!