De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pompoen-chocoladekoekjes_play_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Butternutpompoenen Butternutpompoen
(geschild en in blokjes)
200 g g
Tarwebloem Tarwebloem80 g g
Havermoutvlokken Havermoutvlokken50 g g
Bakpoeder Bakpoeder2 tl tl
Zonnebloemolie Zonnebloemolie1 el el
Dadels Dadel
(gedroogde, fijngehakt)
4
Honing Honing1 el el
Pecannoten Pecannoten
(grof gehakt)
40 g g
Pure chocolade Pure chocolade
(grof gehakt)
50 g g

Pompoen-chocoladekoekjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(8)

Bereiding

  1. Kook de blokjes pompoen gaar in kokend water. Giet af en stamp tot een fijne puree. Laat volledig afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe alle overige ingrediënten en de pompoenpurree, behalve de noten en de chocolade, in een mengkom en kneed tot een glad deeg. Voeg nog wat havervlokken toe als het deeg nog te nat is.
  3. Maak bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Druk een beetje plat. Druk er de noten en chocolade zachtjes in en zet 20 minuten in de oven. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.