Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Couscous Couscous | 150 g g | |
Pompoenen
Pompoen (blokjes, butternut) | 400 g g | |
Rode uien
Rode ui (gesnipperd) | 2 | |
Balsamicoazijn Balsamicoazijn | 3 el el | |
Champignons
Champignons (middelgroot, in partjes) | 250 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakte) | 3 el el | |
Feta Feta | 150 g g | |
Gedroogde veenbessen Gedroogde veenbessen | 50 g g | |
Walnoten
Walnoten (grof gehakt) | 50 g g | |
Bladerdeeg Bladerdeeg | 2 vellen vel | |
Eieren
Ei (losgeklopt) | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPompoen wellington met couscous
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200°C. Hussel de pompoenblokjes met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 20 minuten gaar in de oven. Schep halverwege om.
- Fruit de rode ui glazig in wat olie. Blus met de balsamicoazijn en laat zachtjes verder karamelliseren. Schep de rode ui onder de gare pompoenblokjes.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Bak de champignons met de look in olie goudbruin. Schep alles, samen met de peterselie, onder de pompoen. Kruimel er de feta bij, voeg de veenbessen en noten toe en meng goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier en spreid op elke bakplaat een rol bladerdeeg uit. Verdeel er de couscous en daarop de groente-fetavulling, in het midden, over. Laat de randen vrij. Vouw de buitenkanten van het deeg naar binnen en zorg dat ze elkaar wat overlappen. Smeer de vouwranden telkens in met wat water zodat de randen goed aan elkaar blijven plakken. Maak met een vork een sierrandje rondom het deeg. Borstel de Wellington in met het losgeklopt ei en zet 30 minuten in de oven.
Tip: zet de Wellington vlak voor het serveren, afgedekt met aluminiumfolie, 10 minuten in de oven.
Tip: dit gerecht kun je ook perfect serveren als hoofdgerecht aan de vegetariërs onder het gezelschap.
Extra bijgerecht: gevulde aardappelen met kaas (Pommes Macaires) uit het Lidl assortiment