De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Prei- wortelsoep

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Preistengels Preistengel
(in ringen)
3
Wortelen Wortel
(in plakjes)
500 g g
Gember Gember
(geraspt)
3 cm cm
Uien Ui
(grof gehakt)
2
Aardappelen Aardappel
(geschild & in blokjes)
1
Sinaasappelsap Sinaasappelsap250 ml ml
Water Water1,5 l l
Tijm Tijm4 takjes takje
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Kookroom Kookroom
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Prei- wortelsoep

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(122)

Bereiding

  1. Bak de ui glazig in olijfjolie. Voeg de wortel, de prei en de gember toe en roerbak 2 minuten mee. Kruid met peper en zout. Los de bouillonblokjes op in heet water en giet, samen met het sinaasappelsap, bij de groenten. Voeg de takjes tijm toe en breng aan de kook.
  2. Voeg, zodra de soep kookt, de aardappelblokjes toe, zet het deksel op de pan en laat op een laag vuur 20 minuten pruttelen.
  3. Verwijder de takjes tijm uit de soep en mix de soep glad. Laat volledig afkoelen en vries in. Ontdooi de soep in de koelkast. Warm opnieuw op en werk af met de peterselie en de room.