De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pumpkin pie

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Vellen kruimeldeeg Vel kruimeldeeg1
Eieren Ei3
Bruine suiker Bruine suiker170 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker12 g g
Nootmuskaat Nootmuskaat1 tl tl
Pompoenen Pompoen
(in blokjes)
350 g g
Appels Appel
(in blokjes)
1
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)125 ml ml
Koffiemelk Koffiemelk125 ml ml
Speculaaskoekjes Speculaaskoekje
(verkruimeld)
4
Boter Boter
Zout Zout

Pumpkin pie

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:20 u.
(48)

Bereiding

  1. Bak de pompoenblokjes met de appelblokjes goudbruin en gaar in hete boter. Schep regelmatig om. Stamp tot puree en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg met het bakpapier uit en leg in een taartvorm. Duw de randen aan en verwijder het overtollige deeg. Klop de eieren met de bruine suiker en vanillesuiker luchtig tot de suiker is opgelost. Voeg het nootmuskaat, de pompoenpuree, de room en de koffiemelk toe en klop flink door. Giet het beslag in de taartvorm en zet 10 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 175°C en bak de taart nog eens 50 minuten verder.
  3. Laat de taart op kamertemperatuur afkoelen en zet daarna in de koelkast om volledig af te koelen. Bestrooi met de verkruimelde speculaaskoekjes.

Serveertip: Lekker met wat opgeklopte slagroom en/of een bolletje vanilleijs.