« Terug

Pumpkin pie

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

80 min.
Bereidingstijd
Niveau
Pumpkin pie
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 80 min.
  1. Bak de pompoenblokjes met de appelblokjes goudbruin en gaar in hete boter. Schep regelmatig om. Stamp tot puree en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg met het bakpapier uit en leg in een taartvorm. Duw de randen aan en verwijder het overtollige deeg. Klop de eieren met de bruine suiker en vanillesuiker luchtig tot de suiker is opgelost. Voeg het nootmuskaat, de pompoenpuree, de room en de koffiemelk toe en klop flink door. Giet het beslag in de taartvorm en zet 10 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 175°C en bak de taart nog eens 50 minuten verder.
  3. Laat de taart op kamertemperatuur afkoelen en zet daarna in de koelkast om volledig af te koelen. Bestrooi met de verkruimelde speculaaskoekjes.

Serveertip: Lekker met wat opgeklopte slagroom en/of een bolletje vanilleijs.