De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Quiche lorraine met een twist_play_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Gekookte ham Gekookte ham
(blokjes)
100 g g
Gerookt spek Gerookt spek100 g g
Courgettes Courgette
(geraspt)
0,5
Rode paprika's Rode paprika
(fijngesneden & gegrild)
100 g g
Tijm Tijm2 el el
Eieren Ei4
Kookroom Kookroom250 ml ml
Geraspte Gruyère kaas Geraspte Gruyère kaas100 g g
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Quiche lorraine met een twist

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(76)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een ronde taartvorm en bekleed met het bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in en zet in de koelkast.
  2. Klop de eieren met de room los. Voeg de courgette, de paprika, de tijm en de kaas toe en meng goed. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
  3. Haal de taartvorm uit de koelkast en verdeel de ham- en spekblokjes over de bodem. Giet er het beslag over. Zet de quiche 45 minuten in de oven.
  4. Serveertip: Lekker met een fris slaatje.