Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de balletjes
Quinoa Quinoa | 200 g g | |
Erwten
Erwten (diepgevroren) | 150 g g | |
Mozzarella
Mozzarella (klein gesneden) | 125 g g | |
Eieren Ei | 1 | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 1 el el | |
Tarwebloem Tarwebloem | 4 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de curry
Currypoeder Currypoeder | 2 el el | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | |
Kookroom Kookroom | 1 dl dl | |
Groentebouillon Groentebouillon | 3,5 dl dl | |
Bloemkolen
Bloemkool (in roosjes) | 0,5 | |
Bladspinazie
Bladspinazie (diepgevroren) | 200 g g | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listQuinoaballetjes in groentecurry
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de bloemkool, de spinazie en het currypoerder toe en roer alles goed om. Schenk er de bouillon en de room bij, kruid met peper en zout. Laat de saus 20 minuten sudderen. Roer er af en toe even in.
- Giet de quinoa af en laat wat afkoelen. Blancheer de erwtjes in licht gezouten water. Doe ze, samen met de helft van de quinoa, de bloem, het ei, de peterselie, de mozzarella en peper en zout in een keukenrobot en mix tot een pasta.
- Doe de pasta in een kom en meng er de rest van de quinoa onder. Rol met natte handen balletjes van het mengsel. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin.
- Leg de balletjes in de currysaus en laat nog 5 minuten pruttelen. Bestrooi met de peterselie en serveer meteen.