De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Risotto van quinoa met paddenstoelen en prinsessenboontjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Quinoa Quinoa250 g g
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Kastanjechampignons Kastanjechampignons
(in plakjes)
200 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Sperziebonen Sperziebonen200 g g
Peterselie Peterselie bosjes bosje
Muntblaadjes Muntblaadje
Witte wijn Witte wijn150 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Water Water
(heet)
500 ml ml
Mascarpone Mascarpone100 g g
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas30 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Risotto van quinoa met paddenstoelen en prinsessenboontjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(31)

Bereiding

  1. Halveer de prinsessenboontjes en verwijder het harde uiteinde. Bak de helft van de look in olijfolie zacht.Voeg de champignons en boontjes toe en bak beetgaar. Kruid met peper en zout. Hou warm.Stoof het sjalotje met het resterende teentje look in olijfolie glazig. Voeg de quinoa toe en roerbak 1 minuut. Blus met de witte wijn toe en laatde alcohol verdampen.
  2. Voeg nu in delen en al roerend de bouillon toe. Voeg telkens wat bouillon toe als het vocht bijna opgedroogd is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.Proef regelmatig of de quinoa gaar is. Mix ondertussen de verse kruiden met een flinke scheut olijfolie glad. Kruid met peper en zout.
  3. Schep de kaas en mascarpone onder de risotto. Roer er ook voorzichtigde groenten onder. Schep de risotto op de borden, bedruppel met de kruidenolie en rasp er nog wat extra Parmezaanse kaas over.