Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Wortelen Wortel | 2 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 2 | |
Preistengels Preistengel | 1 | |
Cayennepeper Cayennepeper | ||
Zout Zout | ||
Tomatenpuree Tomatenpuree | 25 g g | |
scampi's scampi | 500 g g | |
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet | 200 g g | |
Zalmfilets Zalmfilet | 200 g g | |
Pastis Pastis | 1 dl dl | |
Venkels Venkel | 1 | |
Citroenen Citroen | 1 | |
Tijm
Tijm (verse) | 2 takjes takje | |
Platte peterselie Platte peterselie | 1 bosjes bosje | |
Kookroom Kookroom | ||
Olijfolie Olijfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRoyale vissoep
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Laat de scampi's ontdooien in een kom met koud water. Snij wortelen, selder en prei in stukken van 1 centimeter. Pel en snij de look in fijne schijfjes. Pel vervolgens de scampi's en hou de karkassen van de scampi's bij voor de schaaldierenfumet. Zet de scampi's opzij voor later.
- Stoof groenten, look en karkassen aan in olijfolie op een zacht vuurtje gedurende 5 minuten. Voeg tijm, cayennepeper, zout en tomatenpuree toe. Roer alles goed om en laat 2 minuten aanstoven. Voeg er 1 liter water aan toe en laat de fumet rustig pruttelen tot de helft is ingekookt.
- Snij de venkel in fijne schijfjes en hak de bladpeterselie grof. Snij ondertussen de zalm en kabeljauw in grove stukken.
- Nu kan je de fumet zeven door een vergiet. De karkassen en groenten hebben we niet meer nodig. Zet het vocht of de schaaldierenfumet even opzij.
- Stoof de fijngesneden venkel gedurende 3 minuten aan in olijfolie. Blus met de helft van de pastis. Voeg de schaaldierenfumet toe aan de venkel en breng opnieuw aan de kook. Voeg scampi's, zalm en kabeljauw toe aan de vissoep en draai het vuur uit. De vis zal nu verder garen door de warme soep.
- Werk af met de rest van de pastis, een scheutje room en bladpeterselie, en kruid met peper en zout.