De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Rundstoofvlees met Archivist

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rundstoofvlees Rundstoofvlees1 kg kg
Bruine Archivist Bruine Archivist66 cl cl
Uien Ui
(gesnipperd)
2
Wortelen Wortel
(geschild en in blokjes)
2
Aardappelen Aardappel
(geschild en gehalveerd)
800 g g
bruin brood bruin brood1 sneetjes sneetje
Tijm Tijm4 takjes takje
Bruine suiker Bruine suiker3 el el
Azijn Azijn
Mosterd Mosterd2 el el
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Boter Boter
Nootmuskaat Nootmuskaat
Peper Peper
Zout Zout

Rundstoofvlees met Archivist

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:00 u.
(65)

Bereiding

  1. Bak de uien in hete boter glazig in een diepe pan. Voeg het rundvlees toe en schroei het vlees dicht. Kruid met peper en zout.
  2. Blus met het bier en roer alle aanbaksels los. Voeg de wortelblokjes en de takjes tijm toe en kruid met het nootmuskaat. Roer er de suiker door. Besmeer de boterham met de mosterd en leg met de besmeerde zijde in de pot. Laat het stoofvlees minstens 1,5 uur sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe in de pot en controleer of het vlees voldoende gaar is. Zet het deksel op de pot van zodra de saus de gewenste dikte heeft.
  3. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Breng het stoofvlees op smaak met een scheutje azijn, de peterselie, peper en zout en roer alles om. Serveer er de gekookte aardappelen bij.