De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Scampiburgers met kruidenmayonaise

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

scampi's scampi
(gepeld)
600 g g
Sjalotten Sjalot1
Zonnebloemolie Zonnebloemolie1 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Bieslook Bieslook
(gesnipperd)
2 el el
Gemalen chili in olijfolie Gemalen chili in olijfolie1 tl tl
Melk Melk2 el el
Mayonaise Mayonaise8 el el
Tomaten Tomaat2
Groene krulsla Groene krulsla
Sesam bagels Sesam bagel4
Ansjovisfilets Ansjovisfilet
(gezouten)
8
Lente-uitjes Lente-ui2 - 3
Koriander Koriander
Peper Peper
Zout Zout

Scampiburgers met kruidenmayonaise

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(14)

Bereiding

  1. Maal de scampi’s fijn in een keukenrobot. Snipper de sjalot en voeg toe, mix kort en kruid met peper en zout. Laat even opstijven in de koelkast. Vorm burgers van het scampimengsel en bak goudbruin in de zonnebloemolie.
  2. Snipper de knoflook en meng met het gesnipperde bieslook, de chili in olie en de melk onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de tomaten in plakjes en trek de krulsla in plukjes. Warm de sesambroodjes even op in de oven of onder de grill.
  4. Stel de burgers samen naar wens. Werk af met de ansjovisjes, de kruidenmayonaise, de versneden lente-uien en enkele korianderblaadjes.

ONZE WIJNTIP: Viña Corba blanco, 2015