De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Sint-jakobsvruchten met gekaramelliseerde walnoten en groene salsa

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Coquilles Coquille8
Citroensap Citroensap10 cl cl
Suiker Suiker50 g g
komkommers Komkommer0,5
Sjalotten Sjalot1
Kappertjes Kappertjes1 el el
Peterselie Peterselie
Walnoten Walnoten
Vloeibare honing Vloeibare honing1 el el
Peper Peper
Zout Zout

Sint-jakobsvruchten met gekaramelliseerde walnoten en groene salsa

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(5)

Bereiding

  1. Breng het citroensap aan de kook met de suiker. Schil en snij de komkommer in kleine blokjes. Hak de sjalot en kappertjes fijn. Voeg toe aan de komkommer en overgiet met de citroensiroop. Hak een handvol peterselie fijn en voeg toe. Kruid met peper en zout.
  2. Hak een handvol walnoten grof en rooster in een antikleefpan. Giet er de honing over en laat karamelliseren.
  3. Bak de sint-jakobsvruchten kort in een droge pan op een hoog vuur en kruid met peper en zout. Serveer met de groene salsa en de gekaramelliseerde walnoten.

ONZE WIJNTIP: Mercurey AOP, 2014