« Terug

Smeuïge vegetarische ovenschotel

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

80 min.
Bereidingstijd
Niveau
Smeuïge vegetarische ovenschotel
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 80 min.
  1. Bak de sjalotten met de look in boter glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Duw er al het vocht uit.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de courgette in plakken. Snij de paprika in reepjes. Schil de zoete aardappelen en snij in plakken. Meng de courgetteplakken en de paprikareepjes met de mosterd, 2 el verse tijmblaadjes en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Roer de roomkaas met de melk los. Kruid met peper en zout. Beboter een grote ovenschaal en schik er de helft van de aardappelplakjes in. Kruid met peper en zout. Strooi er wat kaas over en schep er de helft van de courgette met paprika op en de helft van de kerstomaatjes. Bestrooi opnieuw met wat kaas. Verdeel er de spinazie over. Herhaal tot en met de kerstomaatjes.
  4. Giet er het roomkaasmengsel over, bestrooi met kaas en dek af met aluminiumfolie. Zet 40 minuten in de oven. Haal de aluminiumfolie weg en zet nog eens 20 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met basilicum.