De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Snelle bouillabaisse

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Groentebouillon Groentebouillon2 blokjes blokje
Witte wijn Witte wijn350 ml ml
Zalmfilets Zalmfilet300 g g
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet300 g g
Roze garnalen Roze garnalen
(ongepeld)
300 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree3 el el
Gepelde tomaten Gepelde tomaten400 g g
Citroenen Citroen
(geraspt)
0,5
Venkels Venkel1
Preistengels Preistengel1
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Cayennepeper Cayennepeper2 tl tl
Rode paprika's Rode paprika0,5
Aardappelen Aardappel
(gekookt)
1
Eidooiers Eidooier1
Stokbroden Stokbrood1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout
Water Water1,5 l l

Snelle bouillabaisse

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(114)

Bereiding

  1. Los de bouillonblokjes op in het water en breng aan de kook. Snijd de zalm en de kabeljauw in blokjes. Snijd de venkel, de prei en de ui in kleine stukken en bak de groenten, met de helft van de knoflook, glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  2. Doe er de gepelde tomaten en de citroenzeste bij en roer goed door. Giet er de bouillon en de wijn bij en leg er de stukken vis in. Kruid met de helft van de cayennepeper en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de ongepelde garnalen toe en laat even doorwarmen.
  3. Blaker ondertussen de rode paprika zwart onder de ovengrill. Je zet de grill op en je legt meteen de paprika onder de grill tot het vel zwart ziet. Verwijder het vel en doe de paprika in een maatbeker, samen met de gekookte aardappel, de resterende look, resterende cayennepeper en de eierdooier. Mix glad en giet er langzaam olijfolie bij tot er een romige saus, de rouille, ontstaat.
  4. Werk de bouilabaise af met de peterselie. Snijd het stokbrood klein, besmeer met de rouille en serveer bij de bouillabaise.