De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Snelle vol-au-vent

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kipfilets Kipfilet600 g g
Gehakt Gehakt
(varkens/rund)
200 g g
Champignons Champignons
(in plakjes)
200 g g
Kookroom Kookroom100 ml ml
Water Water500 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Boter Boter20 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
2 el el
Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel

Voor de saus

Boter Boter20 g g
Tarwebloem Tarwebloem40 g g
Peper Peper
Zout Zout

Snelle vol-au-vent

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(647)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontrol het bladerdeeg en snijd er kleine vormpjes uit. Leg 15 minuten in de oven. Dit is het krokant hoedje voor de vol-au-vent.
  2. Kook de kipfilets 15 minuten in de bouillon. Schep uit de pan en snij het vlees in reepjes. Zeef de bouillon.
  3. Bak de champignons en gehaktballetjes in een klontje boter.
  4. Smelt voor de saus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad. Schenk er de bouillon bij en laat al roerend indikken tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de kip, de gehaktballetjes en de champignons door de saus. Laat 5 minuten sudderen. Voeg de room toe en warm nog even door. Serveer in kleine potjes en werk af met het hoedje van bladerdeeg en de peterselie.