« Terug

Soezeboelekestaart

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
Bereidingstijd
Niveau
Soezeboelekestaart
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 30 - 60 min.
  1. Voor het soezendeeg: smelt een klontje boter in het water. Voeg een snuifje zout toe. 
  2. Voeg in één keer de bloem toe. Roer tot een mooie bol.
  3. Haal van het vuur en voeg beetje per beetje het ei toe. Zorg dat de massa niet te slap is. Doe alles in een spuitzak.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Spuit toefjes op een bakmat of bakpapier op een bakplaat.
  5. Bak ca. 20 minuten in de oven. Laat de soezen daarna volledig afkoelen.
  6. Klop voor de vanilleroom de room op met een snuifje suiker en de vanillesuiker.
  7. Vul elke soes met de vanilleroom.
  8. Voor de chocoladesaus: warm het water op met de suiker en smelt de chocolade in het warme water. Voeg nog een klontje boter en roer tot een gladde saus.
  9. Stapel de soezen op elkaar en giet er de chocoladesaus over.