De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Soezeboelekestaart

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor het soezendeeg

Tarwebloem Tarwebloem75 g g
Eieren Ei2,5
Zout Zout
Water Water100 ml ml
Boter Boter50 g g

Voor de chocoladesaus

Pure chocolade Pure chocolade150 g g
Suiker Suiker50 g g

Voor de vanilleroom

Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)150 ml ml
Vanillesuiker Vanillesuiker1 el el

Soezeboelekestaart

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(19)

Bereiding

  1. Voor het soezendeeg: smelt een klontje boter in het water. Voeg een snuifje zout toe.
  2. Voeg in één keer de bloem toe. Roer tot een mooie bol.
  3. Haal van het vuur en voeg beetje per beetje het ei toe. Zorg dat de massa niet te slap is. Doe alles in een spuitzak.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Spuit toefjes op een bakmat of bakpapier op een bakplaat.
  5. Bak ca. 20 minuten in de oven. Laat de soezen daarna volledig afkoelen.
  6. Klop voor de vanilleroom de room op met een snuifje suiker en de vanillesuiker.
  7. Vul elke soes met de vanilleroom.
  8. Voor de chocoladesaus: warm het water op met de suiker en smelt de chocolade in het warme water. Voeg nog een klontje boter en roer tot een gladde saus.
  9. Stapel de soezen op elkaar en giet er de chocoladesaus over.