« Terug

Spiesjes met scampi, witte pens en groene tartaar

Zomer

BBQ

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

50 min.
Bereidingstijd
Niveau
Spiesjes met scampi, witte pens en groene tartaar_main
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 50 min.
  1. Meng de geperste knofl ook, scampikruiden, Provençaalse kruiden, het citroensap en een scheutje olijfolie in een kom en kruid met peper en zout. Laat de scampi's hierin 30 minuten marineren.
  2. Snij elk lente-uitje in 4 gelijke stukken. Halveer de speklapjes in de lengte en wikkel telkens een half lapje rond 2 stukjes lente-ui. Snij de pensen in 16 plakjes.
  3. Rijg telkens 2 scampi’s, 2 plakjes pens en een lente-uirolletje op een spiesje en grill ze in 8 minuten gaar op de barbecue. Draai de spiezen regelmatig om.
  4. Snij de ongeschilde appels en het vruchtvlees van de avocado’s in kleine blokjes. Doe alles samen met het sjalotje, de verse kruiden, currypoeder en limoensap in een kom en meng goed onder elkaar. Kruid met peper en zout. Werk de scampispiezen af met de koriander en geef er de tartaar bij.