« Terug

Spiesjes van gelakte zalm met spinazie-yoghurtdip

Lente

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

8 min.
Bereidingstijd
Niveau
Spiesjes van gelakte zalm met spinazie-yoghurtdip_main
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 8 min.
Extra tijdsinformatie:

+ 1 uur marineren

  1. Vermeng de olijfolie met de balsamicocrème, honing, peper en zout. Leg de zalmfilets in de marinade en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  2. Hak de spinazie fijn en meng samen met de knoflook onder de yoghurt. Proef en breng op smaak met peper, zout en zeste van citroen. Druppel olijfolie door de yoghurt. Rooster de amandelen in een hete pan en hak samen met de munt fijn. Strooi deze over de yoghurt.
  3. Dep de gemarineerde zalmfilets droog en bak ze in boter of olie 4 minuten aan elke kant. Lepel er tussendoor wat marinade bij. Keer de zalmfilets voorzichtig om.
  4. Serveer de gelakte zalm met de spinazie-yoghurtdip en fijngesneden radijsjes. Lekker met geroosterd brood of rijst.

Tip: laat de stokjes 20 minuten in koud water rusten, zo verbranden ze niet.