« Terug

Spinaziesoepje met sint-jakobsnoten

Lente

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 min.
Bereidingstijd
Niveau
Spinaziesoepje met sint-jakobsnoten_main
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 30 min.
  1. Snij de sjalot fijn en stoof in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Houd een beetje van de spinazie apart voor de afwerking. Voeg de room en de bouillon toe, kruid met peper en zout en laat even doorkoken. Mix de soep.
  2. Verhit de boter samen met de helft van de olie. Zorg ervoor dat je pan goed heet is voor je de sint-jakobsnoten bakt. Bak de sint-jakobsnoten afhankelijk van de dikte in 3 minuten bruin. Keer ze regelmatig om en zorg dat ze niet te gaar zijn.
  3. Verdeel de sint-jakobsnoten over lage soepkommen of -borden en schep de soep eromheen. Bestrooi met gemalen chilipeper en garneer met een toef spinazie en enkele druppels olijfolie en fleur de sel.