« Terug

Stoofpotje met worstjes, bonen en aardappelen

Lekker elke dag

Videorecept

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
Bereidingstijd
Niveau
Stoofpotje met worstjes, bonen en aardappelen
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 45 min.
  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Bak de worsten in olie met een klontje boter rondom goudbruin. Schep uit de pan. Fruit de ui met de geperst look in dezelfde pan glazig. Voeg de spekjes toe en bak goudbruin. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten. Kruid met het cayennepeper en paprikapoeder.
  2. Voeg de tijm, tomaten, bouillon, suiker en wijn toe en breng aan de kook. Leg er de worsten terug bij en laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.
  3. Giet de aardappelen af en meng ze, samen met de kidneybonen net voor het einde van de bereidingstijd onder de stoofschotel. Werk af met de peterselie.