« Terug

Surf & Turf rijst bowl

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
Bereidingstijd
Niveau
Surf & Turf rijst bowl
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 45 min.
  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en maak de scampi's schoon. Kruid met peper en zout en rijg ze per 3 aan spiesjes. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze mooi gaar op de barbecue of in een grillpan. Bak ook het spek gaar en goudbruin.
  2. Snij het vruchtvlees van 1 avocado in blokjes en bedruppel met het limoensap. Kruid met peper en zout.  Snij het vruchvlees van de mango in repen. Snij de radijsjes in plakjes.
  3. Doe het vruchtvlees van de resterende avocado in een blender, samen met de mayonaise, de helft van de koriander en een scheutje water. Kruid met het cayennepeper en zout. Mix tot een gladde saus.
  4. Verdeel de spinazie over vier grote kommen. Schep er de gare rijst op. Snij het spek in repen en verdeel over de kommen. Verdeel  er ook de mango, avocadoblokjes en radijsjes over. Leg er telkens een scampispiesje bij en werk de bowl af met de resterende koriander. Bedruppel met de avocadosaus en serveer meteen."