« Terug

Sushi van komkommer, gerookte zalm en basmatirijst

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
Bereidingstijd
Niveau
Sushi van komkommer, gerookte zalm en basmatirijst
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 40 min.
Extra tijdsinformatie:

1 uur afkoelen

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met het kippenbouillonblokje. Laat afkoelen tot lauw.
  2. Marineer de sneetjes zalm met wat citroensap.
  3. Snijd met de dunschiller lange plakken van de komkommer, tot aan de pitjes. Keer de komkommer om en herhaal. Laat deze plakken uitlekken op een vel keukenpapier.
  4. Leg wat plasticfolie op het werkvlak. Leg daarop telkens 4 plakken komkommer die elkaar aan de lange zijde deels overlappen. Schik daarop in een lange strook de repen zalm en bestrijk deze met de rijst. Rol nu voorzichtig op met de plasticfolie, maar zorg ervoor dat de folie niet in de rol draait. Span goed aan en laat in de koelkast afkoelen.
  5. Meng de ingrediënten voor de saus en breng aan de kook. Laat afkoelen.
  6. Serveer rolletjes komkommersushi en werk af met de saus en wat bieslook.