De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Sushi van komkommer, gerookte zalm en basmatirijst

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

komkommers Komkommer1
Gerookte zalm Gerookte zalm
(in brede repen gesneden)
4 sneetjes sneetje
Citroenen Citroen
(geperst)
1
Basmatirijst Basmatirijst200 g g
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Bieslook Bieslook

Voor de saus

Citroenen Citroen
(geperst)
1
Sinaasappels Sinaasappel
(geperst)
1
Sojasaus Sojasaus1 dl dl
Ketchup Ketchup1 dl dl

Sushi van komkommer, gerookte zalm en basmatirijst

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(6)

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met het kippenbouillonblokje. Laat afkoelen tot lauw.
  2. Marineer de sneetjes zalm met wat citroensap.
  3. Snijd met de dunschiller lange plakken van de komkommer, tot aan de pitjes. Keer de komkommer om en herhaal. Laat deze plakken uitlekken op een vel keukenpapier.
  4. Leg wat plasticfolie op het werkvlak. Leg daarop telkens 4 plakken komkommer die elkaar aan de lange zijde deels overlappen. Schik daarop in een lange strook de repen zalm en bestrijk deze met de rijst. Rol nu voorzichtig op met de plasticfolie, maar zorg ervoor dat de folie niet in de rol draait. Span goed aan en laat in de koelkast afkoelen.
  5. Meng de ingrediënten voor de saus en breng aan de kook. Laat afkoelen.
  6. Serveer rolletjes komkommersushi en werk af met de saus en wat bieslook.