« Terug

Taco’s met geroosterde bloemkool

Lente

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
Bereidingstijd
Niveau
Taco’s met geroosterde bloemkool
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 45 min.
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Neem een flinke steelpan en doe er het kokosvet in. Voeg de ui en 2/3 teentjes knoflook toe en bak gedurende 5 minuten tot deze zacht zijn. Voeg de tomaatblokjes, tomatenpuree, balsamicoazijn, suiker, water en zout toe. Breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus ongeveer 20 minuten rustig pruttelen tot deze is ingedikt.
  2. Maak de saus pittig door gedroogde rode peper of cayennepeper toe te voegen. Schep de chili-tomatensaus in een grote kom. Voeg honing, de overige knoflook en olie toe en roer goed door elkaar.
  3. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Snij de kip in hapklare stukken en wrijf ze met de helft van de saus in. Doe hetzelfde met de bloemkoolroosjes. Leg kip en bloemkoolroosjes op een bakplaat en bak 15 à 20 minuten tot de bloemkool donkere randjes krijgt en de kip gaar is.
  4. Meng de yoghurt met het limoensap en breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Leg de wraps in een hete pan en bak ze kort. Serveer de kip met de bloemkoolroosjes samen met de verse kruiden, de rode ui, peuljtes en de frisse yoghurtdressing.