« Terug

Tagliata met venkel en aardbei

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

30 min.
Bereidingstijd
Niveau
Tagliata met venkel en aardbei
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Bereiding

Kooktijd: 30 min.
  1. Haal de rumsteaks uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Wrijf ze in met olijfolie.
  2. Laat een grillpan heet worden en leg het vlees in de pan. Bak 3 à 4 minuten aan elke zijde voor een rosé bakwijze (afhankelijk van de dikte van de steak).
  3. Snijd ondertussen de venkel in flinterdunne plakjes en de aardbeien in kwartjes. Hak de basilicum grof.
  4. Haal het vlees uit de pan en laat onder aluminiumfolie 5 à 10 minuten rusten
  5. Maak de dressing: Pers de sinaasappel en meng met de mosterd en de olijfolie tot een lekkere vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Doe de rucola, de venkel, de aardbei en de basilicum in een grote mengkom en meng er de vinaigrette onder.
  7. Verdeel vervolgens de salade over de borden en rasp er de kaas overheen.
  8. Snijd het vlees in plakjes en dresseer het op de salade. Kruid met peper en zout.