De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Tajine van kip met citroen en olijven

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de marinade

kippenonderbouten kippenonderbout500 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Olijfolie Olijfolie10 cl cl
Koriander Koriander
Peper Peper
Zout Zout
Citroenen Citroen1

Voor de tajine

Uien Ui3
Aardappelen Aardappel450 g g
Witte wijn Witte wijn15 cl cl

Voor de afwerking

Platte peterselie Platte peterselie
Zwarte olijven Zwarte olijf
(ontpit)
150 g g

Tajine van kip met citroen en olijven

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:15 u.
(43)

Bereiding

Voor de marinade:

  1. Marineer de kip voordien minstens een uur.
  2. Stamp de koriander fijn en pel en plet de look. Doe alles in een mengschaal.
  3. Voeg nu het citroensap en een flinke scheut olijfolie toe.
  4. Kruid de marinade met wat peper en een snuifje zout.
  5. Wentel het vlees in de marinade, dek de pot af met wat vershoudfolie of een deksel en laat alles minstens een uurtje verder marineren in de koelkast.

Voor de tajine:

  1. Spoel de aardappelen en snijd ze ongeschild in hapklare stukken.
  2. Pel de uien en snijd ze grof.
  3. Plaats de tajine op een matig vuur en laat heet worden.
  4. Laat de gemarineerde stukken kip even uitlekken en hou de marinade bij.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in de schaal van de tajine en bak de stukken kip kort, tot ze een kleurtje krijgen. Het vlees hoeft niet gaar te zijn. Schep de kip nadien uit de tajine.
  6. Zet het vuur wat zachter en doe nu de stukjes ui en aardappel in de tajine. Stoof ze al roerend in het braadvet van de kip.
  7. Leg na enkele minuten de stukken kip op de gestoofde groente en schenk er de marinade en de wijn over.
  8. Zet het deksel op de tajine en laat het stoofpotje 45 tot 60 minuten sudderen op een matig tot zacht vuur. Controleer af en toe. Het vlees van de kip moet bijna van de botjes vallen.
  9. Voeg naar smaak wat peper en een snuifje zout toe.

Voor de afwerking:

  1. Snijd een gewassen citroen eerst middendoor en vervolgens in kleine partjes. Hak de zwarte olijven grof.
  2. Strooi de partjes citroen en de stukken olijf over de stoofschotel en laat ze kort meegaren.
  3. Hak de peterselie grof en strooi kort voor het serveren over het gerecht.