De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Tajine van parelhoen onder een dakje van bladerdeeg_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parelhoenen Parelhoen1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout
Wortelen Wortel
(in stukken)
3
Rode uien Rode ui
(in stukken)
3
Dadels Dadel12
Boter Boter
Munt Munt
Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Eieren Ei1

Voor de marinade

Rode uien Rode ui
(fijngehakt)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook3
Gember Gember1 cm cm
Olijfolie Olijfolie
Honing Honing1 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1 el el
Chilipepers Chilipeper
(poeder)
1 el el
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 el el
Kaneel Kaneel
Koriander Koriander1 bosjes bosje
Water Water500 ml ml

Tajine van parelhoen onder een dakje van bladerdeeg

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(5)

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten van de marinade in een blender en wrijf er de parelhoen mee in. Laat de parelhoen 2 uur rusten.
  2. Verwarm een pan op een laag vuur. Bak de parelhoen in olijfolie rondom bruin. Haal de parelhoen uit de pan en leg hem in een vuurvaste schaal.
  3. Giet de rest van de marinade in de pan en stoof op een laag vuur. Blus het geheel met het water.
  4. Leg bij de parelhoen de wortels, uien en dadels. Giet de marinade erbij en dek de schaal af met bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel en zet 55 minuten in de oven. Werk af met koriander en serveer met couscous.