De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Tartiflette

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aardappelen Aardappel
(vastkokend, in blokjes)
1 kg kg
Uien Ui
(in halve ringen)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Kaas Kaas
(Chaumes)
250 g g
Geraspte Gruyère kaas Geraspte Gruyère kaas100 g g
Witte wijn Witte wijn
(droge)
100 ml ml
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
250 g g
Kookroom Kookroom200 ml ml
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Tartiflette

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(169)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelblokjes in licht gezouten water beetgaar. Giet af.
  2. Bak de spekblokjes met de ui en look 10 minuten in een klontje boter. Giet er de wijn bij en laat inkoken.
  3. Schik de helft van de aardappelblokjes in een beboterde ovenschaal. Bedek met de helft van de ajuin en spekjes. Kruid met peper en zout. Herhaal dit met de rest van de aardappelen, spekjes en ajuin.
  4. Giet er de room over. Snij de Chaumes in plakken en schik ze op het gerecht. Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven. Haal de folie weg, bestrooi met de Gruyère kaas en zet nog eens 5 minuten onder de grill.