« Terug

Tartiflette

Videorecept

Winter

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
Bereidingstijd
Niveau
Tartiflette
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 40 min.
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelblokjes in licht gezouten water beetgaar. Giet af.
  2. Bak de spekblokjes met de ui en look 10 minuten in een klontje boter. Giet er de wijn bij en laat inkoken.
  3. Schik de helft van de aardappelblokjes in een beboterde ovenschaal. Bedek met de helft van de ajuin en spekjes. Kruid met peper en zout. Herhaal dit met de rest van de aardappelen, spekjes en ajuin.
  4. Giet er de room over. Snij de Chaumes in plakken en schik ze op het gerecht. Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven. Haal de folie weg, bestrooi met de Gruyère kaas en zet nog eens 5 minuten onder de grill.