« Terug

Thaise curry met rundvlees en linzen

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
Bereidingstijd
Niveau
Thaise curry met rundvlees en linzen_main_play
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 45 min.
  1. Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking. Bak de sjalotten met de geperste look en de gember in olie glazig. Voeg de chilipeper toe en roerbak 1 minuut. Doe er het currypoeder bij en roerbak nog eens 1 minuut. Schep er de worteltjes en boontjes onder en bak nog 3 minuten verder. Blus met de kokosroom en breng op een zacht vuur aan de kook. Breng op smaak met het limoensap- en rasp, de bruine suiker, peper en zout.
  2. Voeg na 5 minuten de linzen toe en laat nog even doorwarmen.
  3. Bak de rumsteak in boter met olie 3 minuten langs elke kant. Kruid met peper en zout. Snijd vervolgens in reepjes. Schep de curry in kommen en verdeel er de reepjes rumsteak over. Werk af met de koriander, lente-ui en pecannoten. Geef er de rijst bij.