De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Thaise curry met rundvlees en linzen_main_play

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
4
Gember Gember
(geraspt)
4 cm cm
Chilipepers Chilipeper
(in ringen)
1
Koriander Koriander1 bosjes bosje
Currypoeder Currypoeder2 - 3 el el
Limoenen Limoen
(sap en rasp)
2
Wortelen Wortel
(in plakjes)
4
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
4
Sperziebonen Sperziebonen
(gehalveerd)
150 g g
Rumsteaks Rumsteak600 g g
Linzen Linzen
(gespoeld, uitgelekt )
150 g g
Kokosmelk Kokosmelk800 ml ml
Bruine suiker Bruine suiker2 tl tl
Basmatirijst Basmatirijst250 g g
Pecannoten Pecannoten
(grof gehakt)
50 g g
Boter Boter
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
Peper Peper
Zout Zout

Thaise curry met rundvlees en linzen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(153)

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking. Bak de sjalotten met de geperste look en de gember in olie glazig. Voeg de chilipeper toe en roerbak 1 minuut.Doe er het currypoeder bij en roerbak nog eens 1 minuut. Schep er de worteltjes en boontjes onder en bak nog 3 minuten verder.Blus met de kokosroom en breng op een zacht vuur aan de kook. Breng op smaak met het limoensap- en rasp, de bruine suiker,peper en zout.
  2. Voeg na 5 minuten de linzen toe en laat nog even doorwarmen.
  3. Bak de rumsteak in boter met olie 3 minuten langs elke kant. Kruid met peper en zout. Snijd vervolgens in reepjes. Schep de curry in kommen en verdeel er de reepjes rumsteak over. Werk af met de koriander, lente-ui en pecannoten. Geef er de rijst bij.