« Terug

Tijm-citroenkip met lauwwarme salade en krieltjes

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

55 min.
Bereidingstijd
Niveau
Tijm-citroenkip met lauwwarme salade en krieltjes
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 55 min.
  1. Kruid de kippenonderbouten met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in olijfolie en een klontje boter. Voeg het sjalotje, de look, tijm en selder toe. Rasp er de schil van 1 citroen bij. Knijp beide citroenen boven de kip uit en laat 3 minuten verder bakken.
  2. Blus de kip met de witte wijn en de bouillon en laat 40 minuten sudderen. Voeg de laatste 15 minuten de tomaten toe.
  3. Halveer de krieltjes en kook ze beetgaat in licht gezouten water. Snij ondertussen de krop sla in repen. Snij ook de ham klein. Roerbak de ham 2 minuten in wat boter. Voeg de champignons toe en bak goudbruin. Schep er de sla onder en laat wat slinken. Voeg dan de erwtjes toe en bak nog 3 minuten verder. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de krieltjes af en bak ze mooi goudbruin in olijfolie. Kruid met de gedroogde tijm, peper en zout. Serveer de citroen-tijmkip met de lauwwarme salade en de krieltjes.