Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen Aardappel | 800 g g | |
Kookroom Kookroom | 15 cl cl | |
Boter
Boter (gezouten) | 10 g g | |
Tomaten
Tomaat (ontveld) | 5 | |
Basilicum Basilicum | 1 plantjes plantje | |
Knoflookpoeder Knoflookpoeder | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTomatenstoemp
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in zout water, gedurende ongeveer 15-20 minuten. Check of ze gaar zijn door er met een mespunt in te prikken. Giet af en hou opzij.
- Snij de tomaten in stukken. Doe de gezouten boter in de pan, voeg de tomaten toe en laat enkele minuten stoven, eventueel met een beetje knoflookpoeder. Voeg de gekookte aardappelen toe en stamp ze fijn. Meng de room onder de puree en breng op smaak met peper en zout.
- Werk af met kleine partjes tomaat en gescheurde basilicumblaadjes. Dien onmiddellijk op.
Recept geïnspireerd doorSophie, Tomato Lover, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!