Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien
Ui (groot formaat, in halve ringen) | 4 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 3 | |
Volle melk Volle melk | 1 l l | |
Groentebouillon Groentebouillon | 2 blokjes blokje | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 2 el el | |
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Mosterd Mosterd | 1 el el | |
Tarwebloem Tarwebloem | 2 el el | |
Broodjes
Broodje (piccolo) | 1 | |
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler | 4 el el | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listUiensoep met kaascrouton
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit een klontje boter in een diepe pan en bak de uien met de look glazig. Roer de bloem erdoor en laat even meebakken.
- Voeg de melk, de tijm en de bouillonblokjes al roerend toe en breng aan de kook. Laat een tiental minuten sudderen.
- Roer er de mosterd en 2/3 van de peterselie door en breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over het benodigde aantal kommen.
- Snij de piccolo in sneetjes. Strooi er de kaas over en leg ze even onder de grill. Leg de sneetjes op de soep en bestrooi met nog wat extra peterselie.