De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Uiensoep met kaascrouton

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui
(groot formaat, in halve ringen)
4
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
3
Volle melk Volle melk1 l l
Groentebouillon Groentebouillon2 blokjes blokje
Tijmblaadjes Tijmblaadjes2 el el
Peterselie Peterselie
(gehakt)
2 el el
Mosterd Mosterd1 el el
Tarwebloem Tarwebloem2 el el
Broodjes Broodje
(piccolo)
1
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler4 el el
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Uiensoep met kaascrouton

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(28)

Bereiding

  1. Verhit een klontje boter in een diepe pan en bak de uien met de look glazig. Roer de bloem erdoor en laat even meebakken.
  2. Voeg de melk, de tijm en de bouillonblokjes al roerend toe en breng aan de kook. Laat een tiental minuten sudderen.
  3. Roer er de mosterd en 2/3 van de peterselie door en breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over het benodigde aantal kommen.
  4. Snij de piccolo in sneetjes. Strooi er de kaas over en leg ze even onder de grill. Leg de sneetjes op de soep en bestrooi met nog wat extra peterselie.