De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vegetarische sushi

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sushirijst Sushirijst200 g g
Zeewiervellen Zeewiervel3 - 4
Azijn Azijn2 el el
Zout Zout1 tl tl
Suiker Suiker1 tl tl
Groene asperges Groene asperge
(punten)
Wortelen Wortel1
Avocado's Avocado1
Sojasaus Sojasaus

Benodigdheden

Een sushi rolmatje Een sushi rolmatje

Vegetarische sushi

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(7)

Bereiding

  1. Kook de sushirijst zoals vermeld op de verpakking. Snij de wortel in julienne. Blancheer een handvol aspergepunten. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snij in reepjes.
  2. Verwarm de azijn met het zout en de suiker enkele seconden in de microgolfoven. Roer goed door. Giet dit mengsel door de afgekoelde rijst.
  3. Leg een rolmatje open. Leg er een zeewiervel op. Maak je handen vochtig, neem een kleine handvol rijst en verdeel dit over het zeewiervel. Leg er een rijtje wortelreepjes, avocadoreepjes en 2 groene aspergepunten op. Rol het zeewiervel op met behulp van het matje en druk lichtjes aan. Snij de rol met een vochtig mes in porties van 2 cm.
  4. Serveer de sushi met wat sojasaus.