« Terug

Verrassende vishapjes

Eindejaarsfeesten

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

115 min.
Bereidingstijd
Niveau
Verrassende vishapjes
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 115 min.
Extra tijdsinformatie:

120

Krokante visfrietjes met homemade tartaarsaus

  1. Snij de augurk en zilveruitjes fijn. Snipper de look, de peterselie en het sjalotje fijn. Kook de eieren in 8 minuten hard in kokend water. Pel de eieren en plet ze fijn met een vork. Meng er alle overige ingrediënten, behalve de citroenpartjes, onder en kruid met peper en zout.
  2. Bereid de visfrietjes zoals vermeld op de verpakking. Serveer er de citroenpartjes en de tartaarsaus bij.

Komkommerkuipjes met garnaalsalade

  1. Hak de bieslook fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Was de komkommer, snij hem in de lengte doormidden. Schaaf aan beide helften met een kaasschaaf of dunschiller een plakje eraf, zodat de komkommer stabiel blijft liggen. Schraap met een lepeltje de zaadjes eruit, zodat een uitholling ontstaat. Dep de komkommer goed droog met keukenpapier.
  2. Schep de garnaalsalade in de komkommerstukjes en werk af met de paprikablokjes, bieslook en paprikapoeder.

Sint-jakobsvruchten met mango-avocadosalsa

  1. Snipper de rode ui, hak de chilipeper en koriander fijn. Snij het vruchtvlees van de mango en avocado in blokjes. Doe samen in een kom en schep er de rode ui, chilipeper, limoensap, koriander en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet koel.
  2. Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout en bak ze 1 minuut aan beide kanten goudbruin in hete olijfolie. Leg ze op een amuselepel en schep er wat van de mango-avocadosalsa op.

Mozzarella-ansjovisspiesjes

  1. Hak de peterselie fijn. Doe de mozzarellabolletjes in een kom. Doe er het citroensap, peterselie en een scheutje olijfolie bij en hussel goed onder elkaar. Kruid met peper en zout. Snij de ciabatta in vierkantjes van 3 centimeter en bak ze in hete olijfolie goudbruin.
  2. Halveer de kerstomaatjes. Rijg een half kerstomaatje, een dubbel geplooid ansjovisreepje, een mozzarellabolletje, een blokje ciabatta en tot slot opnieuw een half kerstomaatje aan een spiesje. Doe hetzelfde met de rest van de ingrediënten.

Gekookte kreeft met koriandersalsa

  1. Halveer de kreeften. Snij de kerstomaten in partjes. Snij de lente-uitjes in ringen. Hak de koriander fijn. Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snij in blokjes.
  2. Doe de koriander, limoensap, geperste look, peterselie, kerstomaatjes, komkommer en lente-uitjes samen met een scheut olijfolie in een kom en schep alles goed om. Kruid met peper en zout.
  3. Leg de halve kreeften op een schaal en schep er de salsa over. 

Platte oesters met rauwe ratatouille

  1. Snij de paprika’s en courgette in kleine blokjes. Snij de venkel en selder fijn. Snipper de rode ui. Snij de bieslook fijn. Meng de bieslook onder de groenten. Roer er de azijn, suiker en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout en laat minsten 2 uur in de koelkast rusten.
  2. Open de oester en giet het vocht weg. Schep op elke oester wat van de rauwe ratatouille en werk af met een takje munt en peterselie. Serveer meteen.