De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vis shakshuka

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Rode paprika's Rode paprika2
Tomaten Tomaat4
Paprikapoeder Paprikapoeder1 el el
Tomatenpuree Tomatenpuree2 el el
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet
(in reepjes)
2
Citroensap Citroensap2 el el
Eieren Ei4
Peterselie Peterselie
(gehakt)
2 el el
Broden Brood
(of stokbrood)
Peper Peper
Zout Zout
Olijfolie Olijfolie
Water Water

Vis shakshuka

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(18)

Bereiding

  1. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika’s en snij in blokjes. Snij de tomaten in blokjes.
  2. Verhit wat olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de cayennepeper en paprikapoeder toe samen met een scheutje water. Bak al roerend verder. Voeg de stukjes paprika toe en bak 2 minuten. Doe er de blokjes tomaat en de tomatenpuree bij en meng alles goed onder elkaar. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
  3. Verdeel de reepjes vis over de saus en zet het vuur laag.
  4. Maak met een lepel 4 holletjes in de saus. Breek boven elk holletje een ei. Zet een deksel op de pan en laat de eieren in 5 minuten garen.
  5. Garneer de shakshuka met gehakte peterselie. Serveer met het brood.