« Terug

Vispannetje

Videorecept

Lente

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
Bereidingstijd
Niveau
Vispannetje
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 60 min.
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Ontdooi de vis en snijd in grote stukken.
  2. Breng de groentebouillon tot het kookpunt en pocheer de vis in ongeveer 2 minuten net niet gaar.
  3. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwartjes en de prei in dunne ringen.
  4. Verwarm een klontje boter in een pan op een middelhoog vuur en stoof de ui 2 minuten aan alvorens de prei toe te voegen. Stoof 5 minuten verder. Voeg de champignons toe en bak 5 min mee. Kruid met peper en zout.
  5. Smelt de boter in een sauspan en voeg de bloem toe. Laat al roerend eventjes bakken tot een koekjesgeur ontstaat. Voeg dan beetje per beetje de bouillon toe. Roer tot een gebonden saus ontstaat. Voeg de room en het citroensap toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Leg de groenten in een ovenschaal en leg er de stukken vis en garnaaltjes bovenop. Giet er de saus over en werk af met gemalen kaas.
  7. Schuif de ovenschotel in de hete oven en gratineer in ongeveer 15 minuten.

TIP: Serveer met peterseliepatatjes of puree.