« Terug

Vlechtbrood voor Pasen

Videorecept

Pasen

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

35 min.
Bereidingstijd
Niveau
Vlechtbrood voor Pasen
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 35 min.
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het sjalotje glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Meng er de erwtjes onder en laat nog 2 minuten meebakken. Voeg de peterselie toe en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
  2. Rol het deeg met het bakpapier uit. Schep het gehaktmengsel in het midden van het deeg. Leg de eieren erop.
  3. Snij met een scherp mes het deeg aan de zijkanten elke 2 cm in tot 1/2 cm van de vulling. Vlecht nu de reepjes om en om kruiselings over de vulling. Bestrijk met het ei.
  4. Leg het brood met het bakpapier op een bakplaat, kruid met peper en zout en bak in 15 minuten goudbruin. Laat wat afkoelen en snij in plakken.