« Terug

Wild vullingen

Eindejaarsfeesten

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

75 min.
Bereidingstijd
Niveau
Wild vullingen
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 75 min.

Sjalot-notenvulling
lekker bij hindegebraad

  1. Fruit de sjalotjes in boter glazig. Voeg de suiker en het sinaasappelsap toe en laat inkoken.
  2. Hak de noten grof en doe ze samen met de peterselie, tijm, broodkruimels en sinaasappelschil in de pan. Kruid met peper en zout. Voeg het geklopte ei toe en roer goed door. 

Champignon-gehaktvulling
lekker bij parelhoen of kwartels

  1. Hak de peterselie fijn. Snij de champignons klein en bak ze in wat boter tot al het vocht verdampt is. Laat afkoelen.
  2. Meng het gehakt met de whisky, eieren, pijnboompitten, peterselie en het paneermeel. Voeg de champignons toe en kruid goed met peper en zout. 

Rijst-spekvulling
lekker bij parelhoen of fazant

  1. Snipper de uien fijn. Snij de selder fijn. Schil de appel en snij in blokjes. Snij de gedroogde vruchten fijn.
  2. Kook de rijst in de kippenbouillon gaar. Voeg na 10 minuten de gedroogde vruchten en appelblokjes toe en laat nog 10 minuten verder koken. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan goudbruin. Schep het spek uit de pan en voeg de uien en de selder toe. Blus met 1 eetlepel water en bak de groenten zacht.
  3. Giet de rijst af en meng er het spek en het uimengsel onder. Breng op smaak met oregano, peper en zout.