De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Winterse koolsla met linzen_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rode kolen Rode kool
(grof geraspt)
0,5
Witte kolen Witte kool
(grof geraspt)
0,5
Wortelen Wortel
(grof geraspt)
2
Avocado's Avocado
(vruchtvlees)
1
Melk Melk200 ml ml
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(gepeld)
4
Azijn Azijn2 el el
Mosterd Mosterd1 tl tl
Salademix pitten en zaden Salademix pitten en zaden40 g g
Linzen Linzen212 ml ml
Munt Munt bosjes bosje
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Winterse koolsla met linzen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(80)

Bereiding

  1. Maak de dressing: verwarm de melk met de teentjes look en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes sudderen. Zet het vuur uit en laat wat afkoelen. Giet alles in een blender en voeg de avocado, de azijn, 6 el olijfolie en de mosterd toe. Mix glad. Kruid met peper en zout.
  2. Hussel de groenten samen met de linzen en de helft van de dressing in een grote kom. Verdeel de sla over de borden en werk af met de munt en de salad seed mix. Geef er de resterende dressing bij.