De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Witloof-pureetorentjes met garnalen en mosterdsaus_main_play

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Stronkjes witloof Stronkje witloof2
Aardappelen Aardappel
(bloemige)
2
Peterselie Peterselie
(fijngehakte + extra om af te werken)
2 el el
Citroenen Citroen0,5
Eidooiers Eidooier3
Witte wijn Witte wijn50 ml ml
Water Water50 ml ml
Boter Boter
(klontjes + extra om te bakken)
150 g g
Mosterd Mosterd2 el el
Grijze garnalen Grijze garnalen
(gepelde)
350 g g
Boter Boter
Nootmuskaat Nootmuskaat
Peper Peper
Zout Zout

Witloof-pureetorentjes met garnalen en mosterdsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(74)

Bereiding

  1. Schil en kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Haal de blaadjes van de stronken witloof en bak ze 10 minuten in hete boter. Kruid met muskaatnoot, peper en zout.Giet de aardappelen af en pureer ze met een klont boter en de melk. Kruid met peper en zout. Schep er de gebakken witloof en peterselie onder. Hou warm.
  2. Klop de witte wijn en het water onder de eidooiers en klop het mengsel schuimig. Giet in een pan en verwarm het mengsel al kloppend op een zacht vuur. Blijf kloppen tot er een zachte, gebonden saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en voeg de koude klontjes boter in delen toe. Klop verder tot de boter gesmolten is. Voeg het citroensap toe en kruid met wat zout. Roer er tot slot de mosterd onder.
  3. Leg op elk bord een serveerring en vul ze voor de helft met de witloofpuree. Verdeel er de garnalen over en werk af met een lepel van de mosterdsaus en een takje peterselie. Serveer meteen en geef er de resterende saus bij.