Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 2 | |
Aardappelen
Aardappel (bloemige) | 2 | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakte + extra om af te werken) | 2 el el | |
Citroenen Citroen | 0,5 | |
Eidooiers Eidooier | 3 | |
Witte wijn Witte wijn | 50 ml ml | |
Water Water | 50 ml ml | |
Boter
Boter (klontjes + extra om te bakken) | 150 g g | |
Mosterd Mosterd | 2 el el | |
Grijze garnalen
Grijze garnalen (gepelde) | 350 g g | |
Boter Boter | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listWitloof-pureetorentjes met garnalen en mosterdsaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil en kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Haal de blaadjes van de stronken witloof en bak ze 10 minuten in hete boter. Kruid met muskaatnoot, peper en zout.Giet de aardappelen af en pureer ze met een klont boter en de melk. Kruid met peper en zout. Schep er de gebakken witloof en peterselie onder. Hou warm.
- Klop de witte wijn en het water onder de eidooiers en klop het mengsel schuimig. Giet in een pan en verwarm het mengsel al kloppend op een zacht vuur. Blijf kloppen tot er een zachte, gebonden saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en voeg de koude klontjes boter in delen toe. Klop verder tot de boter gesmolten is. Voeg het citroensap toe en kruid met wat zout. Roer er tot slot de mosterd onder.
- Leg op elk bord een serveerring en vul ze voor de helft met de witloofpuree. Verdeel er de garnalen over en werk af met een lepel van de mosterdsaus en een takje peterselie. Serveer meteen en geef er de resterende saus bij.