« Terug

Wortelhummus met gegrilde pitabroodjes

Lekker elke dag

Videorecept

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
Bereidingstijd
Niveau
Wortelhummus met gegrilde pitabroodjes
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 45 min.
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Hussel ze met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven. Laat daarna wat afkoelen.
  2. Bestrijk de pitabroodjes met wat olijfolie en gril ze langs beide kanten 2 minuten in een grillpan. Doe de wortelen, samen met de look, kikkererwten, citroensap, tijm en oregano in een blender. Kruid met peper en zout en mix glad. Voeg een scheutje water toe als het mengsel te droog is.
  3. Schep de hummus in een kom, druppel er nog wat olijfolie over en bestrooi met de bieslook en lente-ui. Snij de pitabroodjes in reepjes en serveer bij de hummus.