Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zalmfilets
Zalmfilet (gemarineerd) | 8 | |
Preistengels Preistengel | 2 | |
Groentebouillon Groentebouillon | 1 blokjes blokje | |
Olijfolie Olijfolie | 1 dl dl | |
Zout Zout |
Voor de saus
Luikse siroop Luikse siroop | 1 dl dl | |
Suiker Suiker | 20 g g | |
Azijn Azijn | 5 cl cl | |
Ketchup Ketchup | 1 dl dl | |
Tijm Tijm |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZalm mi-cuit met gegrilde prei
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de gewassen prei in gelijke stukken van telkens ca. 2 cm lang. Kook wat water met het bouillonblokje erin en kook er de prei beetgaar in. Laat uitlekken op een keukenpapier.
- Verwarm een grillpan. Haal de prei door de olijfolie en grill.
- Grill ook de zalm heel kort en plaats in de oven gedurende ca. 5 min. tot ‘mi-cuit’.
- Meng de ingrediënten voor de saus en laat opkoken.
- Schilder met een keukenkwast wat saus op het bord en schik er de gegrilde zalm en prei bij. Werk af met tijm en wat grof zout.
TIP: De zalm en prei kunnen ook perfect op de BBQ.