« Terug

Zoet gevulde appeltjes met mascarpone

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

35 min.
Bereidingstijd
Niveau
Zoet gevulde appeltjes met mascarpone_play_main
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 35 min.
  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Maak een crumble door de bloem te mengen met de havermoutvlokken, de helft van de bruine suiker, de fijne suiker en het zout. Snijd de helft van de boter in blokjes en verkruimel met je vingers door het bloemmengsel.
  2. Schil 4 appelen, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Bak de appelblokjes met de resterende boter, de resterende bruine suiker en de rozijnen beetgaar.
  3. Snijd het hoedje van de andere 4 appelen en hol ze met een lepel voorzichtig uit. Vul ze met de warme appeltjes en bestrooi ze rijkelijk met de crumble. Zet de appelen op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven.
  4. Haal de appeltjes uit de oven. Meng de vanillesuiker onder de mascarpone. Schep een lepel mascarpone op de appeltjes en rasp er nog wat chocolade over. Serveer meteen.