Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Appels Appel | 8 | |
Boter Boter | 120 g g | |
Bruine suiker Bruine suiker | 130 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 60 g g | |
Havermoutvlokken Havermoutvlokken | 40 g g | |
Suiker Suiker | 40 g g | |
Rozijnen Rozijnen | 30 g g | |
Mascarpone Mascarpone | 120 g g | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 8 g g | |
Pure chocolade Pure chocolade | 30 g g | |
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZoet gevulde appeltjes met mascarpone
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C. Maak een crumble door de bloem te mengen met de havermoutvlokken, de helft van de bruine suiker, de fijne suiker en het zout. Snijd de helft van de boter in blokjes en verkruimel met je vingers door het bloemmengsel.
- Schil 4 appelen, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Bak de appelblokjes met de resterende boter, de resterende bruine suiker en de rozijnen beetgaar.
- Snijd het hoedje van de andere 4 appelen en hol ze met een lepel voorzichtig uit. Vul ze met de warme appeltjes en bestrooi ze rijkelijk met de crumble. Zet de appelen op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven.
- Haal de appeltjes uit de oven. Meng de vanillesuiker onder de mascarpone. Schep een lepel mascarpone op de appeltjes en rasp er nog wat chocolade over. Serveer meteen.